EU Securities Watchdog pleit voor Informatie

Score+1814

De EU effecten waakhond heeft een oproep tot bewijs uitgegeven om vast te stellen of en wanneer blockchain technologie kan “in te voeren van de financiële mainstream”. De European Securities and Markets Authority (ESMA), die toezicht houdt op de effectenmarkten in de regio, heeft zes maanden toezicht op de investeringen in de Bitcoin sector besteed.

Nu is de toezichthouder is op zoek naar feedback van belanghebbenden uit de sector over hoe de technologie die ten grondslag liggen cryptocurrencies kan worden gebruikt om “kwestie, te kopen en te verkopen en op te nemen eigendom van effecten”. Use beyond currency.

De ESMA vraagt belanghebbenden uit de sector om zijn document te beoordelen en beantwoorden 10 vragen over de aard van de crypto-effecten en beleggingsproducten in gebruik, evenals uitgebreide op de daaraan verbonden risico’s en voordelen die zij vormen voor beleggers.

De documenten noemen een aantal “collectieve belegging” die wereldwijd opereert, met inbegrip van Jersey hedge fund GABI en Bitcoins Reserve, een Cryptogeld arbitrage fonds in de Britse Maagdeneilanden.

Bank naar de Toekomst CEO Simon Dixon, die nauw betrokken geweest is in crypto-crowdfunding sector in het Verenigd Koninkrijk, vertelde CoinDesk hij blij dat de ESMA begon te erkennen dat blockchains hebben gebruik buiten munt was.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen