Ether heeft een ‘grote kans’ om bitcoin voorbij te streven als belangrijkste manier van waardeopslag, zegt Goldman Sachs
Alain Pitton/NurPhoto via Getty Images en Dado Ruvic/Reuters


© Aangeboden door Business Insider Nederland
Alain Pitton/NurPhoto via Getty Images en Dado Ruvic/Reuters

Bitcoin heeft als eerste cryptomunt ter wereld een behoorlijke voorsprong opgebouwd ten opzichte van andere digitale valuta. Maar dat is misschien niet genoeg om te voorkomen dat ether uiteindelijk de bitcoin voorbijstreeft als belangrijkste manier van digitale waardeopslag, stelt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in een rapport.

De zakenbank zegt dat ether een “grote kans” heeft om bitcoin te overschaduwen als de dominante opslag van waarde.

Ook stereconoom Nouriel Roubini gaf vorige week aan hier zo over te denken. Bitcoin heeft volgens hem geen intrinsieke waarde, het wordt niet ondersteund door onderpand en is geen wettig betaalmiddel.

Ondertussen is ether het standaard betaalmiddel in de wereld van de NFT’s en decentralised finance. Het gaat hierbij om toepassingen van blockchaintechnologie om financiële transacties die nu via intermediairs plaatsvinden in hoge mate te automatiseren, zonder tussenkomst van derde partijen zoals banken, verzekeraars en andere financiële dienstverleners.

Bovendien heeft het Ethereum-netwerk een veel…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=3D3A2632B99243EDB0A4401208905FCE&url=https%3A%2F%2Fwww.msn.com%2Fnl-nl%2Fgeldzaken%2Fnieuws%2Fether-heeft-een-grote-kans-om-bitcoin-voorbij-te-streven-als-belangrijkste-manier-van-waardeopslag-zegt-goldman-sachs%2Far-AAKowr6&c=12071967592078834496&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen