Energieconsumptie van bitcoin miners in Texas onder de loep


De totale energieconsumptie van bitcoin miners in Texas lag met 7,0 terawattuur lager dan de 7,4 terrawattuur aan energie die simpelweg verspild is in de Amerikaanse staat. Overigens gaat het met ‘verspilde energie’ om duurzame energie die de producent in kwestie niet aan het net kwijt kon.

Bitcoin sleutel tot succes voor duurzame energie?

De combinatie van bitcoin mining en duurzame energie wordt door bitcoiners al jaren naar voren geschoven als een gouden combinatie voor het klimaat. Bitcoin mining is een manier om producenten van duurzame energie een minimale prijs voor hun productie te garanderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we vaak zien is dat producenten van duurzame energie op bepaalde momenten kampen met overproductie. De grilligheid van de natuur levert op sommige momenten een overproductie op die producenten niet aan het stroomnet kunnen verkopen. Simpelweg omdat de vraag er niet is.

Bitcoin mining kan dan als oplossing fungeren door de energie die normaal gesproken verloren gaat op te kopen. Zo kunnen producenten van…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=63273fd4c7a745209ea1e09e502d7b21&url=https%3A%2F%2Fbitcoinmagazine.nl%2Fnieuws%2Fmeer-duurzame-energie-verspild-dan-gebruikt-door-bitcoin-miners-in-texas-in-2021&c=5858061586656780350&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen