Eén van Europa’s grootste banken start bewaardienst voor crypto


Een van de grootste investeringsbanken in Europa, Société Générale, gaat een grote stap maken in hun crypto adoptie beleid. In een persbericht maakten vertegenwoordigers van de bank bekend dat ze bewaardiensten voor cryptocurrencies aan gaan bieden. Cliënten van de bank hebben nu de keuze om Société Générale te selecteren als fondsbeheerder, taxateur en liability manager van hun crypto

Institutionele investeerders

Doorsnee mensen komen niet direct in aanmerking voor deze nieuwe diensten van de investeringsbank. De diensten zijn namelijk gericht op institutionele investeerders. Deze implementatie zal het investeren in cryptocurrencies voor zulke institutionele investeerders faciliteren. 

Société Générale is recent een samenwerking aangegaan met het Franse asset management bedrijf Arquant Capital SAS. Dit bedrijf biedt al twee digital asset producten aan, bestaande uit onder andere bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Naast het aanbieden van digital asset producten aan investeerders, gaat het bedrijf nu dus Société Générale hun cryptomunten laten beheren.

Directeur van de Security Service afdeling van Société Générale, David Abitbol, sprak zich uit over de…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/bitcoin/een-van-europas-grootste-banken-start-bewaardienst-voor-crypto/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen