Dow Jones en bitcoin hard onderuit, wat verwachten we van volgende week? – BTC Direct


Wat een week.. In vier dagen tijd is de bitcoin koers met meer dan 15 procent gedaald. En die daling kan je eigenlijk niet los zien van de wereldwijde ontwikkelingen. De uitbraak van het coronavirus brengt namelijk veel onzekerheid met zich mee. Wat heeft dat voor invloed op bitcoin?

Amerikaanse aandelenbeurs hard onderuit

Hieronder zie je de koers van de Dow Jones Industrial Average, een index van de 30 grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Een paar weken terug bereikte deze index nog zijn hoogste waarde ooit.

Maar vanaf vorige week vrijdag begon de koers aan een vrije val. Sinds die vrijdag zakte de koers van de Dow Jones index vanaf de all time high met ruim 3.632 punten, ofwel 12,4 procent.

De vorige keer dat de Dow Jones index zo hard en snel naar beneden ging na een all time high was in oktober 1929, net voor de start van de grootste economische depressie van de twintigste eeuw.

Het is niet zeker dat het coronavirus de reden is voor de koersval, maar het wordt wel vaak door de media gebruikt. En het effect op de economie is ook wel zichtbaar, zo verhoogt Coolblue haar prijzen omdat het bedrijf verwacht dat producten van Chinese leveranciers…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/dow-jones-bitcoin-corona/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen