DNB: ‘men is briefgeld aan het oppotten’. Tijd voor Bitcoin?


De Nederlandsche Bank (DNB) verwerkt sinds het uitbreken van de coronacrisis veel minder bankbiljetten dan gebruikelijk. Dat maakte onze nationale centrale bank onlangs bekend in een update.

Oppotten van cash geld

DNB heeft zelfs voor het eerst sinds de start van de valuta meer bankbiljetten uitgegeven, dan dat zij innemen, zoals te zien is in onderstaande grafiek. De centrale bank zoekt de oorzaak bij de stilgevallen toerisme, de sluiting van winkels en het oppotten van contant geld.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 

DNB: 'men is briefgeld aan het oppotten'. Tijd voor Bitcoin?

De netto uitgifte van bankbiljetten door DNB is al sinds 2003 negatief: elk jaar ontvangen ze meer biljetten van de banken terug dan zij via de banken in circulatie brengt. Dit komt doordat bankbiljetten die in andere eurolanden in circulatie zijn gebracht in Nederland via de banken bij DNB worden afgestort, aldus het persbericht.

Sinds vorig jaar is deze trend anders: consumenten zijn in 2020 contant geld gaat oppotten. Daarnaast gebruikten ze ook minder van het opgenomen contante geld voor aankopen aan de kassa.

Meer geld in omloop

Bovenstaande…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=9B8DD4A5B03046C6B18A92B7DD8E0825&url=https%3A%2F%2Fbitcoinmagazine.nl%2Fnieuws%2Fdnb-men-is-briefgeld-aan-het-oppotten-tijd-voor-bitcoin&c=18019208773779448765&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen