Dit zijn de vijf grootste Bitcoin mijnen


Heel lang geleden kochten mensen stukken land om hun geluk te beproeven met het vinden van goud. Overal leken wel mijnen te ontstaan om waardevolle nuggets op te graven. Tegenwoordig lijkt Bitcoin het nieuwe goud te zijn geworden en weer zijn er behoorlijk wat mijnen uit het niets verschenen. Bij een Bitcoin mijn gaat het er natuurlijk wel wat anders aan toe en zijn het eerder grote computerkamers. Dit zijn op het moment de vijf grootste Bitcoin mijnen.

Eligius

Eligius is een zogenaamde mining pool en gaat ook wel onder de naam Éloi of Luke-Jr’s pool. Mining pools begonnen te verschijnen toen het mijnen naar cryptocoins steeds meer rekenkracht en tijd begon te kosten, waardoor het voor sommige mensen zelfs eeuwen zou duren om een block te genereren. In een mining pool delen verschillende mijners de benodigde power over een netwerk en delen vervolgens de opbrengsten afhankelijk van hoeveel iedereen heeft bijgedragen.

Eligius werd opgericht in 2011 en is één van de meest gebruiksvriendelijke mining pools om aan deel te nemen. Je hoeft je niet te registreren en er zijn ook geen extra kosten die je moet betalen om gebruik te maken van het Eligius netwerk.

BTCC

Ook BTCC is een mining pool en het is daarbij de grootste publieke pool sinds 2012. De pool bestaat al zo’n beetje even lang als dat Bitcoin bestaat en is opgericht in Hong Kong door Bobby Lee, welke Computer Science aan Stanford University heeft gestudeerd en voorheen bij Yahoo werkte. Het bedrijf fungeert ook meteen als een Bitcoin exchange en was dan ook de eerste Bitcoin exchange in China. Fun fact: Lee is de broer van de oprichter van Litecoin.

BTCC

Bitmain

Bitmain zag het licht in 2013 en is het geesteskind van Jihan Wu en Micree Zhan. Nadat Zhan een rudimentaire vertaling had gemaakt van Nakamoto’s Bitcoin White Paper, werd hij benaderd door Wu om hem te helpen met het ontwikkelen van een nieuwe chip om Bitcoin te mijnen. Dat was zo’n beetje het begin van Bitmain. Tegen 2017 hadden ze al een indrukwekkende drie to vier miljard dollar verdiend. Hun succes zou mede te danken zijn aan chips en processoren die gefocust zijn op deep learning. Inmiddels hebben ze dan ook een nieuwe lijn van AI hardware gelanceerd om het bedrijf nog verder te laten groeien.

Bitmain bitcoin hardware en mijn

DiscusFish/F2Pool

DiscusFish is letterlijk vertaald een discusvis, wat een sterk afgeplatte siervis is. In dit geval hebben we het echter weer over een mining pool, welke officieel eigenlijk F2Pool heet. Het is een Chinese mining pool en werd opgericht in 2013. Hier mijnen ze niet alleen Bitcoin, maar ook andere cryptocurrencies zoals Ripple, Monero en Ethereum.

F2Pool/Discus Fish

Bitfury

Bitfury is er al vanaf 2011 en werd gestart door Valery Vavilov. Eigenlijk is Bitfury niet zozeer een Bitcoin mijn, maar eerder een bedrijf dat anderen helpt om aan de slag te gaan met blockchain technologie. Zo kunnen grote bedrijven, overheidsorganen en andere organisaties bij Bitfury aankloppen als ze transacties willen verrichten via de blockchain. Bitfury ontwikkelt daarnaast ook tools om het gebruik van de blockchain te vergemakkelijken.

Bitfury

Hoewel Bitcoin iets redelijk nieuws is, blijken oudere theorieën ook perfect te werken als het aankomt op het investeren in de cryptocurrency. Zo zou je de theorieën van deze 19e eeuwse “Wolf of Wall Street” nog steeds kunnen gebruiken.Bron: https://www.want.nl/vijf-grootste-bitcoin-mijnen/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen