Dentacoin, de blockchainoplossing voor de tandartsindustrie


This post is also available in: English (Engels)

Persbericht – Dentacoin is de eerste blockchainoplossing voor de wereldwijde tandartsindustrie. Het heeft in zowel de gezondheidszorg als de crypto-industrie de aandacht getrokken met zijn innovatieve use case. Weinig mensen konden geloven dat een industrie, die niet bekend staat om innovatieve vermogen, een blockchainoplossing als Dentacoin zou gaan gebruiken. De in Nederland gevestigde stichting heeft al vier blockchaingebaseerde producten ontwikkeld, die wereldwijd door meer dan 80.000 klanten en tandartsen wordt gebruikt. Dentacoin wordt gevolgd door meer dan 100.000 ‘fans’ en heeft de DCN-token geïmplementeerd als een officieel betaalmiddel bij 70+ tandartspraktijken, laboratoria, winkels in 18 landen.

Wat is Dentacoin?

De Dentacoin Foundation is erin geslaagd om een nieuw tandheelkundig ecosysteem te creëren waar alle stakeholders profijt van hebben: patiënten, tandartsen, fabrikanten, leveranciers, laboratoria, verzekeringsmaatschappijen. Door middel van de token DCN en verschillende blockchaingebaseerde softwaretools, zijn de betrokken marktpartijen met elkaar verbonden en in staat om efficiënt informatie en waarden uit te wisselen. Dentacoin wil op de langere termijn de gezondheidszorg verbeteren door de administratie lastendruk in de zorg te verminderen.

Dentacoin token (DCN), “de bitcoin van de tandheelkunde”

Dentacoin (DCN) is een op Ethereum gebaseerde utility token die als prikkel wordt gebruikt bij de Dentacoin tools. Het kan gemakkelijk worden ingewisseld tegen andere crypto en fiat (USD, EUR, GBP, enz.) valuta en wordt reeds aanvaard als betaalmiddel door tandheelkundige klinieken, laboratoria, winkels in 18 landen. Elke nieuwe deelnemer maakt de DCN token meer waard door middel van een zogenaamd “netwerkeffect”.

Dentacoin is de enige cryptocurrency in de wereld die alle deelnemers in de wereldwijde tandheelkundige industrie met elkaar verbindt. In essentie heeft Dеntacoin een sterk sociaal aspect – het stelt mensen in staat om betaalbare en duurzame tandheelkundige zorg te ontvangen en extra inkomsten te verdienen voor hun actieve gebruik van Dentacoin tools.

Dentacoin tools

De Dentacoin Foundation heeft de volgende vier blockchaingebaseerde softwaretoepassingen ontwikkeld om de interactie tussen patiënten en tandartsen te vergemakkelijken en te bevorderen.

  1. DentaVox is een online marktonderzoeksplatform dat gebruikers (patiënten) enquêteert over verschillende tandheelkundige gezondheidsthema’s en dat belangrijke resultaten openbaar maakt.
  2. Trusted Review is het eerste platform voor gedetailleerde en geverifieerde beoordelingen van tandheelkundige behandelingen.
  3. Dentacare Mobiele App is een mobiele app die kinderen en volwassenen leert om een goede mondhygiëne te handhaven door middel van een 3 maanden durend traject.
  4. Met de Dentacoin Wallet kunnen gebruikers eenvoudig en veilig DCN-tokens opslaan, verzenden, ontvangen en kopen tegen fiat- en cryptomunten.

Dentacoin verzekering

De verzekering Dentacoin Assurance geeft patiënten het recht op preventieve tandheelkundige zorg tegen een betaalbare maandelijkse premie in Dentacoin (DCN) cryptocurrency. Tandartsen leveren in dit geval een (aantal preventieve) diensten gratis of tegen een korting. Dentacoin denkt dat hiermee de financiële belangen van patiënten en tandartsen volledig op één lijn komen. De focus verschuift van acute behandeling naar duurzame preventie en het leggen van sterke, duurzame banden. Het testnet van Dentacoin Assurance moet eind 2018 van start gaan.

Tandheelkundige, decentrale database

Ook gaat Dentacoin Foundation een decentrale tandheelkundige databank ontwikkelen die patiëntengegevens veilig een betrouwbaar opslaat. Het wordt volledig beheerd door patiënten – alleen zij beslissen wat ze opslaan en wie er toegang toe heeft. We verwachten dat hiermee ook de administratieve regeldruk van de tandartsen sterk vermindert.

Disclaimer: dit persbericht is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en Dentacoin.

Meer lezen over Dentacoin? Bezoek de businesspagina over Dentacoin >>

Inschrijven nieuwsbrief

Advertisements

Http://www.bitcoinmagazine.nl

adimageBron: https://bitcoinmagazine.nl/2018/11/dentacoin-de-blockchainoplossing-voor-de-tandartsindustrie/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen