De wereld van het ‘minen’ van cryptocurrencies


Voor gemiddelde Nederlander niet haalbaar om mining operatie op te zetten

Bitcoin, altcoins en de blockchain. Volgens sommigen is het een enorme zeepbel en kan het misgaan, maar het overgrote deel van betrokkenen is lyrisch. Zij zeggen dat het de meest revolutionaire IT ontwikkeling is sinds het intreden van het internet.

Natuurlijk moet dat nog bewezen worden, maar is het een feit dat het heel wat teweeg heeft gebracht in de wereld. Je kunt deze digitale valuta kopen via bijvoorbeeld Bitvavo, maar je kunt ze ook ‘minen’. Wat houdt dit precies in en is dat ook voor de gemiddelde Nederlanders met wat interesse weggelegd?

Wat is minen?

De Bitcoin staat, zoals de meeste mensen wel weten, op de hiervoor ontwikkelde blockchain. Deze blockchain is een gigantische keten en cijfers en bij het bezitten van een Bitcoin maak je deel uit van deze keten, eigenlijk een groot logboek. Echter moet overschrijven van Bitcoins van adres A naar adres B worden geverifieerd en dit gebeurt door zogenaamde ‘miners’. Wanneer deze miners er niet zijn zullen de transacties nooit worden…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=D3218201A1AD4D5BB4BDBAA2A3B66EF5&url=https%3A%2F%2Fwww.winmagpro.nl%2Fde-wereld-van-het-%E2%80%98minen%E2%80%99-van-cryptocurrencies&c=11042979407172174670&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen