De geopolitieke gevolgen van stablecoins zoals Libra en Tether


Sinds 2018 is er een ongekende explosie van stablecoins op de markt. Anton Lucian schrijft dat nu Libra en de People’s Bank of China beide van plan zijn om een eigen stablecoin uit te geven, het tijd is om na te denken over de geopolitieke gevolgen.

Stablecoins winnen terrein op bitcoin

In mei bracht Binance Research een rapport uit waarin stond dat bitcoin handelsparen op Binance aan het dalen waren. Een voorbeeld van een handelspaar is BTC/LINK. Je kan aan Chainlink (LINK) komen door bitcoin (BTC) te verhandelen.

Steeds meer stablecoins nemen die rol van bitcoin over. Tether (USDT), USD Coin (USDC), en anderen hebben de handelsdominantie van bitcoin laten dalen. Sinds de publicatie van dat rapport hebben stablecoins alleen nog maar meer terrein gewonnen. En als de plannen van verschillende bedrijven en overheden van een eigen stablecoin uitgevoerd worden, dan zal dit nog wel even doorgaan.

Lucian (schrijver van beincrypto.com) zegt dat de huidige golf van nieuwe stablecoins meer is dan alleen het tokenizen van fiatgeld, in plaats daarvan speelt zich een globaal machtsspel af. En we doen allemaal mee.


Wat zijn stablecoins?

Stablecoins als…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/stablecoins-geopolitiek/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen