De bitcoin stijgt vanwege groeiende angst voor inflatie onder beleggers, niet vanwege crypto ETF’s, zegt JPMorgan
Andriy Onufriyenko/Getty


© Aangeboden door Business Insider Nederland
Andriy Onufriyenko/Getty

De opvatting dat de bitcoin een beter oppotmiddel is dan goud heeft gezorgd voor de recente stijging van de belangrijkste cryptomunt, aldus analisten van zakenbank JPMorgan.

Volgens de analisten werd de opmars van de bitcoin deze week niet veroorzaakt door enthousiasme over de succesvolle lancering van een nieuw beleggingsfonds (etf) dat mogelijkheden biedt om indirect te beleggen in de bitcoin.

Lees ook: 10 vragen over beleggen in ETF’s, hét must-have product voor elke particuliere belegger

De bitcoin bereikte woensdag een recordhoogte in de buurt van 67.000 dollar, een dag na de lancering van de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO). Analisten van JPMorgan erkenden dat het handelsdebuut het beleggerssentiment en de koers van de cryptomunt had opgekrikt, maar stelden tegelijkertijd dat dit slechts een beperkt effect had.

“We zijn er niet van overtuigd dat de lancering van de BITO de belangrijkste reden is voor het sinds eind september toegenomen momentum van de bitcoin.”

“Wij denken dat de opvatting dat de bitcoin een betere bescherming tegen inflatie biedt dan goud de…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=065C5234F4F2457281E3440891C8B8CF&url=https%3A%2F%2Fwww.msn.com%2Fnl-nl%2Fgeldzaken%2Fnieuws%2Fde-bitcoin-stijgt-vanwege-groeiende-angst-voor-inflatie-onder-beleggers-niet-vanwege-crypto-etf-s-zegt-jpmorgan%2Far-AAPRi72&c=14609752954565213897&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen