De bitcoin halving en de adoptiecurve


Dit artikel maakt deel uit van een serie over de derde bitcoin halving. Als je bij het begin wilt beginnen, lees dan hier het eerste deel.

In 1962 publiceerde de nog jonge assistent-professor Everett Rogers het boek Diffusion of Innovations waarin hij beschreef hoe een nieuwe idee of technologie zich verspreidt binnen een groep. Het werd een klassieker.

Centraal in de theorie staat de adoptiecurve, die de volgorde beschrijft waarin verschillende soorten mensen het nieuwe idee of de nieuwe technologie accepteren en in gebruik nemen.

De innovators zijn nieuwsgierig en bereid om risico te nemen. Deze vaak jonge mensen zijn er als eerste bij, halen de foutjes eruit, en accepteren dat iets nog in de kinderschoenen staat en nog kan mislukken.

De early adopters zijn invloedrijke, hoogopgeleide, welgestelde jonge mensen die voor in de rij staan als een technologie productierijp is. Hun mening is belangrijk voor de verdere verspreiding.

De early majority is wat voorzichtiger, en wacht tot de early adopters er enthousiast over zijn. Ze willen meer zekerheid dat een technologie werkt.

De late majority gaat meedoen als technologie volwassen, stabiel en betaalbaar is. Het is dan de nieuwe…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=F77CA5AA515348C3B1DDBA060D669A59&url=https%3A%2F%2Flekkercryptisch.nl%2Fkennisbank%2Fartikelen%2F2020%2F03%2F01%2FDe-bitcoin-halving-en-de-adoptiecurve&c=5719200095755555697&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen