cryptocurrency-markt moet zichzelf kunnen reguleren » Crypto Insiders


Commissielid van de Securities and Exchange Commission (SEC), Hester Peirce, sprak over een aantal onderwerpen omtrent cryptocurrency en regelgeving tijdens de MIT Bitcoin Expo 2019 in Boston op 8 maart.

Hester Peirce sprak met Gary Gensler, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), die van mening is dat er een meer nationale en uniforme regelgeving moet komen omtrent cryptocurrency.

Hester Peirce wijst er echter op dat dat een bepaalde terughoudendheid bij het opzetten van regelgeving wenselijk is zodat de markt zichzelf kan reguleren:

Een heel belangrijk gegeven om te onthouden is dat mensen elkaar reguleren in hun interacties met elkaar, en dat is het hele doel van het Bitcoin-idee, dat het een gemeenschap zou zijn die zichzelf zou kunnen reguleren.

Naarmate er problemen ontstaan, denken mensen in die gemeenschap na over hoe ze met die problemen moeten omgaan. Eén model zou een overheidsregulator zijn, maar ik denk niet dat dit het enige model is.

Een persoon uit het publiek stelde de volgende vraag aan Peirce:

Hoe kunnen we de welvaartsdrempels van de huidige wetten voor beleggers omvormen naar iets dat, eerlijk gezegd, veel redelijker en toegankelijker is voor reguliere beleggers?

Peirce antwoordt het volgende op de vraag:

Ik hou van die vraag, en ik zou willen dat er veel meer mensen zouden zijn zoals het applaudisserende publiek in de zaal.

Onze regelgeving voor geaccrediteerde beleggers stelt dat je een bepaald welvaartsniveau of een bepaald inkomensniveau moet hebben om deel te nemen aan bepaalde soorten beleggingsproducten.

Persoonlijk denk ik dat die regels niet consistent zijn met waar het in dit land over gaat, namelijk dat mensen kansen kunnen benutten, hun talenten en hun intelligentie gebruiken en toepassen om hun leven te verbeteren, en we hebben deze kunstmatige barrière bewerkstelligd, waardoor mensen dat niet kunnen doen.

Verder voegt ze daaraan toe:

Als je wilt investeren in een dom project, dan is dat jouw keuze. In elk geval denk ik dat er een vraag is naar het openstellen van de definitie van de geaccrediteerde belegger om deze te verfijnen.

Dus nogmaals, als jullie allemaal ideeën hebben over hoe dat eruit zou moeten zien, laat me dan weten wat je denkt dat de juiste criteria zijn.

Hester Peirce ontving de bijnaam “Crypto Mom” vanuit de bitcoin-gemeenschap toen zij liet weten het niet eens te zijn met de afkeuring van de bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) aanvraag van de Winkelevoss tweeling vorig jaar.

Momenteel liggen er twee bitcoin-ETF aanvragen bij de SEC op tafel; een aanvraag van VanEck en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en een aanvraag van Bitwise en de New York Stock Exchange (NYSE).

Commissielid Robert Jackson zei onlangs in een uitgelekt interviewfragment dat hij verwacht dat een uiteindelijke goedkeuring van een bitcoin-ETF hoogstwaarschijnlijk is. Echter Hester Peirce liet kort daarna weten dat zo’n goedkeuring nog wel even op zich kan laten wachten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.Bron: https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/overheid-en-regulatie/sec-commissielid-hester-peirce-cryptocurrency-markt-moet-zichzelf-kunnen-reguleren/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen