Cryptocurrency beheren met je telefoon, hoe doe je dat veilig?


Cryptocurrency, zoals Bitcoin en Litecoin, hoor je steeds vaker voorbij komen. De digitale valuta lijkt niet meer te stoppen. Hoog tijd om eens te kijken hoe we deze cryptocurrency veilig en tegelijkertijd handig kunnen beheren.

Sommige crypto-handelaren gebruiken graag een hardware wallet. Dat is simpel gezegd een usb-stick met als uitsluitend doel het bewaren van je favoriete cryptocurrency. Toch moet je dan altijd opletten dat je dat ding niet kwijtraakt. Vandaar dat anderen hun vertrouwen hebben gelegd in een online wallet die ze vervolgens beheren met een app op hun smartphone. Je smartphone heb je toch altijd bij je, en als je ergens met cryptocurrency wil betalen heb je hem zo bij de hand.

Zoals bij veel andere dingen zijn er tientallen apps die allemaal net iets anders werken maar hetzelfde doel hebben. In het geval van cryptocurrency heb je misschien liever een app die iets minder gebruiksvriendelijk is maar juist weer uitblinkt in privacy en beveiliging. Waar moet je nou op letten bij het installeren van een crypto-wallet? Zijn er ook keuzes die je beslist niet wilt maken? Wij gingen op ontdekkingsreis door de wereld van deze apps en hebben het één en ander voor je uitgezocht.

Allereerst is het belangrijk om het volgende aan te geven: wallet-apps, of Hot Wallets, zijn niet 100% veilig! De veiligheid van deze apps valt niet te garanderen omdat ze een internetverbinding nodig hebben. Ze verbinden met het internet, daar maken ze een privésleutel aan om je toegang te verschaffen tot je coins. Ook is er bij de meeste wallets maar één versleuteling, waardoor er minder nodig is om toegang te krijgen. Met kleine hoeveelheden is dit geen groot risico, maar grote aantallen coins zou je beter moeten beveiligen.

Mycelium

Op dit moment is Mycelium de populairste cryptocurrency app in de Google Play Store. Met Mycelium kun je meteen aan de slag. Wanneer je de app opent kun je meteen coins kopen. Zodra je wat op je rekening hebt staan kun je ook codes aanmaken om te gebruiken bij betalingen. Het is in deze app mogelijk om meerdere rekeningen tegelijkertijd te gebruiken. Dat wil zeggen dat je een eigen wallet kan beheren en ook bijvoorbeeld een groepswallet.

Mycelium Bitcoin Wallet

 

Financiën

Beheer je bitcoins overzichtelijk en veilig met Mycelium Bitcoin Wallet. Met deze app kun je simpel toegang krijgen tot je saldo, bijkopen en betalen.

Play Store
App Store

Bread

Bread is op iOS de populairste crypto-wallet. Het grote voordeel van Bread is dat de interface zeer makkelijk in het gebruik is. Bread geeft overzichtelijk weer waar je welke functies kunt vinden en helpt je wanneer je er niet uitkomt. Ook hierbij is het zaak om op te letten met grote hoeveelheden coins. De app maakt gemakkelijk en snel codes aan om je Bitcoin en Litecoin betalingen uit te voeren.

Bread – bitcoin wallet

App name

 

Financiën

Bread is een app die zich richt op het beheren en handelen met cryptocurrency. De gebruiksvriendelijke app brengt je gemakkelijk in contact met je coins.

Play Store
App Store

GreenAddress

Als privacy en beveiliging je aan het hart staan dan raden we GreenAddress aan. GreenAddress gebruikt zogeheten multi-signature. Dat wil zeggen dat er voor iedere beweging van je coins handmatige verificatie nodig is. De hoge veiligheid van GreenAddress is het grote voordeel maar ook in het gebruik is de app vriendelijk. Nu moeten ze alleen nog investeren in het milieu en we zijn helemaal om.

GreenAddress Bitcoin Wallet

App name

 

Financiën

Beheer je coins veilig en gemakkelijk met de ‘multi-signature’ wallet en daarmee extra veilig. De toekomst ga je ondernemend tegemoet met deze app.

Play Store
App Store

Bitcoin Wallet

Tot slot hebben we ook nog een echte afrader. Het kan ten slotte niet alleen maar goed nieuws zijn. Bitcoin Wallet is niet noodzakelijk een slechte of onveilige app, laten we dat voorop stellen. De app gebruikt dezelfde beveiligingsprotocols als bijvoorbeeld Myceliyum. Bitcoin Wallet vraagt echt wat hogere transactiekosten dan de meeste cryptocurrency-apps. Het is zonde om je moderne money kwijt te raken aan transactiekosten.

Bitcoin Wallet

App name

 

Financiën

Met Bitcoin Wallet kun je cryptocurrency bewaren en behren. Je kunt met deze app betalingen doen en je saldo verhogen.

Play Store
App StoreBron: https://www.gsminfo.nl/blog/apps/11178/cryptocurrency-beheren-met-je-telefoon-hoe-doe-je-dat-veilig

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen