Column: Journalisten en bitcoin


Het gebeurt niet vaak dat ik op ‘iets op Twitter’ reageer waar honderden mensen al hun plasje over gedaan hebben. Het ging om de vraag of je een journalist die iets over bitcoin of andere crypto’s schrijft serieus mag nemen als de journalist in kwestie ze zelf heeft. Sommigen zullen zeggen: je kunt de systemen niet begrijpen als je ze niet zelf gebruikt of hebt. Anderen zullen stellen dat je de systemen prima technisch kunt begrijpen als je ze niet zelf hebt, het is tenslotte geen rocket science. Voor beide opvattingen valt wat te zeggen.

Het sterkste argument is natuurlijk dat als een journalist ergens over schrijft, zowel positief als negatief, die daarmee de koers kan beïnvloeden, zeker bij het gros van de sh*tcoins. Dit is not done, net als bij journalisten die over aandelenmarkten schijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tweet waar het om gaat was van technologiejournalist Daniël Verlaan van RTL. Hij schreef op 22 oktober 2021 naar aanleiding van een uitzending van praatprogramma Jinek het volgende:

“Ik heb geen crypto omdat ik…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=455A209BD422422ABF7978E22B1B2E3B&url=https%3A%2F%2Fbitcoinmagazine.nl%2Fbitcoin-blog%2Fcolumn-journalisten-en-bitcoin&c=11603584154480279055&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen