Coinbase verliest Barclays als partner voor Britse betalingen


De Britse bank Barclays werkt niet meer langer samen met Coinbase. Dit nieuws maakt CoinDesk bekend. De cryptobeurs heeft de ClearBank direct een vervanger gevonden. Gebruikers gaan naar verluidt wel hinder ondervinden van deze verandering.

Coinbase in Verenigd Koninkrijk

Barclays was met Coinbase verbonden om op een snelle manier Britse betalingen te kunnen verwerken met het Faster Payments Service (FPS). Met FPS kunnen gebruikers van Coinbase direct Britse ponden opnemen van of storten op hun account.

Coinbase kan nu niet meer gebruik maken van deze service, waardoor het voor Britse klanten enkele dagen kan duren om de betaalverzoeken te verwerken.

Er is dus al wel een nieuwe bank gevonden die deze dienst over zal nemen. De hinder is van tijdelijke aard. Clearbank verwacht tegen het einde van het derde kwartaal (eind september) de toegang tot het FPS weer te kunnen herstellen.

Verder gaven zowel Barclays als ClearBank als Coinbase geen commentaar op dit nieuws.

Bedrijven die in de crypto-industrie werken ervaren veel moeite om een bankrekening of -partner te krijgen. De grote banknamen lijken het wereldje te ontlopen en schuwen samenwerkingen.

Toen Coinbase in 2018 een…Lees verder op:
https://bitcoinmagazine.nl/2019/08/coinbase-barclays-clearbank/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen