CO2-neutraal bitcoin (BTC) minen, deze grote miner gaat het doen; Maar hoe? » Crypto Insiders


De grote Amerikaanse bitcoin (BTC) miner Greenidge Generation heeft aangekondigd dat het vanaf juni volledig CO2-neutraal bitcoin zal minen. De aankondiging lijkt een reactie te zijn op het eerdere nieuws dat Tesla CEO Elon Musk geen bitcoin meer accepteert vanwege zorgen omtrent het klimaat. Maar hoe wil Greenidge dit gaan doen?

Greenidge mined bitcoin met zowel een koolcentrale als gas. De koolcentrale sloot in 2017 zijn deuren maar begon later weer met het opwekken van elektriciteit nadat een investeerder de operatie overnam. Sindsdien levert het zowel stroom aan huishoudens als aan een bitcoin mining operatie.

Elektriciteit opgewekt met zo’n centrale is natuurlijk niet schoon. Als oplossing wil Greenidge zogenaamde carbon offsets kopen. Dit zijn eigenlijk een soort van CO2-krediet waarmee Greenidge zijn uitstoot compenseert. Daarnaast zal het blijven investeren in groene energieprojecten.

Greenidge CEO Jeffrey Kirt laat in de aankondiging weten:

“We laten zien dat we dezelfde kritieke transactie-verificatie en verwerkingsdiensten kunnen bieden om het bitcoin-netwerk te beveiligen met behoud van een volledig CO2-neutrale voetafdruk. We roepen anderen op om samen met…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=9D8CA25DF79940B090371426C8A52C7B&url=https%3A%2F%2Fwww.crypto-insiders.nl%2Fnieuws%2Fmining%2Fco2-neutraal-bitcoin-btc-minen-deze-grote-miner-gaat-het-doen-maar-hoe%2F&c=17853868685838122697&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen