China’s digitale yuan is uit op de dollar, niet bitcoin (BTC), zegt investeringsbankier » Crypto Insiders


China gaat met zijn digitale yuan, de aankomende central bank digital currency (CBDC) van het land, niet achter bitcoin (BTC) aan, maar de Amerikaanse dollar.

Dat zegt Matthew Graham, een investeringsbankier en CEO van het Chinese Sino Global Capital, over de stablecoin tijdens de Unitize conferentie op 6 juli.

De investeerder nam de Chinese digitale yuan/renminbi, ook bekend als DC/EP (Digital Currency Electronic Payment), onder de loep en concludeert dat China een “enorme kans” heeft om de dominantie van de Amerikaanse dollar aan te vechten.

Swift, CHIPS, Fedwire, enzovoorts, ze zijn verouderd, ze zijn duur, en ze zijn traag. Het is 2020 en we hebben transacties die drie dagen in beslag nemen en veel duurder zijn dan ze zouden moeten zijn. Al deze technologieën die een groot deel van de op de dollar gerichte wereldeconomie ondersteunen, laten echt hun leeftijd zien. Dus dat is een grote kans.

Tip: bij Bitvavo kun je tot 1.000 euro…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/overheid-en-regulatie/chinas-digitale-yuan-is-uit-op-de-dollar-niet-bitcoin-btc-zegt-investeringsbankier/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen