China verbiedt alle cryptohandel: bitcoin onderuit


Peking trekt de touwtjes aan: alle transacties verbonden aan de handel in cryptomunten worden verboden. De prijs van bitcoin tuimelde vrijdag meteen 6% omlaag na die aankondiging van de centrale bank van China.


© ANP/HH


Ook zal er een verbod komen op het maken of ’minen’ met computers van de populaire digitale munten zoals bitcoin, ether, ripple en cardano.

Volgens de aankondiging van de Chinese centrale bank zijn ook alle transacties verbonden aan de financiering van cryptobedrijven illegaal.

De autoriteiten waarschuwen Chinezen voor de ‘juridische risico’s’ die ze lopen als ze in cryptomunten blijven beleggen.

Chinese ministeries hebben de opdracht gekregen om het aanmaken van cryptomunten aan te pakken. Zulke bedrijven in China zullen waarschijnlijk worden gesloten.

De ingreep is het volgende hoofdstuk in de regulering en beperking van de cryptomuntenmarkt. China greep in bij crypto-miners die met hun rekken vol computers te veel stroom zouden trekken van het netwerk, waardoor de gewone Chinees zonder stroom zou komen.

In reactie op eerdere aankondigingen vanuit Peking zijn veel crypto-miners met hun apparatuur naar het buitenland vertrokken.Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=0C215F6D549F4AE8A206BF5D8B17A8BC&url=https%3A%2F%2Fwww.msn.com%2Fnl-nl%2Fgeldzaken%2Fnieuws%2Fchina-verbiedt-alle-cryptohandel-bitcoin-onderuit%2Far-AAOLPZA&c=6444374167856907445&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen