Centrale banken counteren bitcoin en libra met eigen cryptomunten© Aangeboden door Business AM


Hebben we straks allemaal een rechtstreekse digitale bankrekening bij de Europese Centrale Bank (ECB)? Almaar meer centrale banken experimenteren met eigen digitale munten, waarbij in sommige gevallen de klassieke banken overbodig worden.

Overal ter wereld schieten CBDC’s, of ‘central bank digital currencies’, als paddenstoelen uit de grond. Het gaat om puur digitale munten die draaien op blockchain-technologie en uitgegeven worden door centrale banken. Een greep uit de recente aankondigingen:

  • De centrale bank van Canada kondigde via een jobadvertentie aan te werken aan een digitale munt ‘met cash-achtige eigenschappen’, bestemd voor het grote publiek.
  • De Banque de France voerde vorige maand een succesvolle test rond digitale euro’s uit met de bank Société Génerale.
  • De centrale bank van Litouwen lanceert volgende maand een digitale verzamelmunt, de LBCoin.
  • Ook Thailand kondigt een pilootproject aan.

Bitcoin en libra

Met hun massale offensief lijken de centrale banken in het gat te springen die cryptomunten als bitcoin en de Facebookmunt libra laten. Bitcoin slaagt er vooralsnog niet in uit te groeien tot…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=EFDFDC2B373641C789155755982A43B8&url=https%3A%2F%2Fwww.msn.com%2Fnl-be%2Fnieuws%2Fwetenschapentechnologie%2Fcentrale-banken-counteren-bitcoin-en-libra-met-eigen-cryptomunten%2Far-BB15Uhey&c=2639357118768977357&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen