Canadese University Voegt Bitcoin pinautomaten te Bookstore Locations

Score+13761

British Columbia Simon Fraser University (SFU) kondigde vandaag aan dat haar campus boekhandel zou beginnen te accepteren Bitcoin betalingen begint 26 mei.

Als onderdeel van het initiatief zal SFU Bitcoin geldautomaten in de drie boekhandel locaties in Burnaby, Surrey en Vancouver installeren. De eenheden zullen worden verzorgd door Ontario gevestigde ATM operator BitSent, die acht ATM locaties in Canada heeft volgens zijn website.

SFU directeur van ondersteunende diensten Mark McLaughlin zei Georgia Straight dat de beslissing werd gemaakt als onderdeel van een poging tot gesprek over innovatie te verhogen op de campus.

McLaughlin vertelde de nieuwsbron:
“De enige manier om een ​​mening over digitale valuta is om te leren over, en we zijn het verstrekken van een eerste hand ervaring in dat opzicht.”

Om de lancering te bevorderen, zullen gebeurtenissen op 27 en 28 mei worden gehouden markering ATM debuteert bij SFU boekhandels in Burnaby en Surrey. De eerste 100 klanten die besteden CA $ 20 of meer in Bitcoin, het nieuws bron zei, zal CA $ 5 gift cards ontvangen.

De aankondiging markeert de laatste poging van de Simon Fraser Bitcoin Club, de student belangenorganisatie op de campus dat hielp de universiteit aan te moedigen om donaties te accepteren in Bitcoin afgelopen augustus.

Het nieuws komt verder op een moment dat het aantal nieuwe Bitcoin geldautomaten worden toegevoegd aan de Bitcoin netwerk lijkt te vertragen. Gegevens uit CoinDesk’s Q1 staat van Bitcoin rapport liet een daling 69% in de nieuwe Bitcoin geldautomaten van Q4 2014 tot Q1 2015.

Vertegenwoordigers van Simon Fraser Bitcoin Club en Simon Fraser University reageerde niet op vragen als van de pers de tijd.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen