BTC stijgt nadat inflatie in de VS lijkt te stabiliseren


Vandaag werden in de Verenigde Staten nieuwe inflatiecijfers gepubliceerd. De Consumer Price Inflation (CPI) werd in juli vastgesteld op 8,5%. Dit is minder dan de 8,7% die aanvankelijk door analisten werd voorspeld en dus reageerde de markt erg positief. Onder meer bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) maakten een mooie sprong.

CPI cijfers vallen mee

Dat de CPI cijfers in juli 8,5% bedragen wil zeggen dat sinds juni de jaarlijkse inflatie in de Verenigde Staten iets is gezakt. In juni was de CPI nog 9,1% Dit suggereert uiteraard dat de uit de pan rijzende inflatie eindelijk lijkt te stabiliseren. Het ondersteunt ook de argumenten dat we de ‘inflatiepiek’ al achter de rug hebben.

Volgens een analist bij Fidelity, Chris Kuiper, zijn de nieuwe CPI cijfers enorm positief voor digitale activa zoals bitcoin, dat meldt The Block. Het zou namelijk kunnen betekenen dat de Amerikaanse centrale bank niet langer noodzaak ziet in het tot uitvoering brengen van hardnekkig beleid om de inflatie onder controle te krijgen.

“Een lager dan verwachte inflatiedruk of een dalende inflatie zal waarschijnlijk als positief worden gezien voor digitale activa, omdat het de Federal Reserve en andere…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/bitcoin/btc-stijgt-nadat-inflatie-in-de-vs-lijkt-te-stabiliseren/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen