Bitcoins veilig bewaren

Score+9896

Je Bitcoins veiligstellen

Door de sterke koerswinsten die te behalen zijn en de anonimiteit waarmee er gehandeld kan worden zijn Bitcoins helaas ook erg populair onder criminelen. Het is daarom van belang om aandacht te besteden aan de veiligheid van je computer, netwerk en je wallet. We geven je hieronder belangrijke tips om ervoor te zorgen dat je Bitcoins zo veilig mogelijk blijven.

Hoe beveilig ik mijn Bitcoins?

Een goede beveiliging bestaat niet uit een simpele oplossing maar is een combinatie van verschillende aspecten die de aandacht vragen. Allereerst is het verstandig om alleen kleine bedragen die je op korte termijn nodig denkt te hebben online op te slaan. Het resterende deel kun je in een wallet plaatsen op een computer die niet met het internet verbonden is. Hierdoor zullen de Bitcoins weliswaar niet online bereikbaar zijn voor je, criminelen zullen dit echter ook niet kunnen waardoor dit een van de meest veilige manieren van opslaan is.

Voor je online wallet gebruik je bij voorkeur een zogenaamde two factor authentication. Je zult dan, naast een gebruikersnaam en wachtwoord, ook een code moeten ingeven die je per sms ontvangt. Tot slot is het aan te raden om regelmatig (dagelijks of misschien zelfs meerdere malen per dag) back-ups te maken. De meeste online wallets bieden de mogelijkheid om met een simpele muisklik een back-up te maken. Let erop dat je de back-up op een veilige plek opslaat en vergeet niet dat het verliezen van je back-up op zichzelf weer een veiligheidsrisico kan vormen. Ga daarom ook met de back-up verstandig om.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen