Bitcoin transacties

Score+7604


Zoals iedere vorm van cryptovaluta heeft ook Bitcoin behoefte aan een ’Proof of Work’ methode. Dit systeem is een economische maatregel om aanvallen (DDoS bijvoorbeeld) en ander misbruik van het systeem tegen te gaan. Dit doet het systeem door de aanvrager van de dienst een beetje werk te laten doen. Omdat dat nu eenmaal het handigst is, gebeurt dit werk meestal door een computer. Het betreft hier asymmetrische systemen. Het werk moet redelijk lastig zijn, maar wel te realiseren door (de hardware van) de aanvrager, maar snel en eenvoudig te controleren door de dienstverlener. In het geval van Bitcoin wordt een script als Proof-of-Work systeem ingezet. De algoritmische functie is ontwikkeld door Colin Percival, in eerste instantie voor Tarsnap, een service voor online backups. Inmiddels is het algoritme vrijgegeven en wordt het naast andere toepassingen dus door Bitcoin ingezet. Ook Novacoin gebruikt het.

Percival ontwierp het algoritme specifiek om grootschalige aanvallen op systemen erg kostbaar te maken, aangezien je voor het kraken speciale hardware en veel rekenkracht nodig hebt. Kort door de bocht wordt de cryptografische sleutel uit de wachtwoorden van toegestane gebruikers afgeleid, zij hoeven alleen bij authenticatie of inloggen de functie te gebruiken. De tijd is dan verwaarloosbaar.

Wie het wachtwoord wil raden d.m.v. brute kracht moet iedere keer opnieuw de functie uitvoeren op het wachtwoord. Dit resulteert al snel in miljarden keren opnieuw de functie gebruiken. En dat verlengt de tijd die nodig is voor de aanval. In het beste geval voorkom je zo dus dat het oorspronkelijke wachtwoord achterhaald wordt.
Door deze methode voor de transacties van Bitcoin toe te passen zijn deze zeer moeilijk te kraken. Niets is onmogelijk natuurlijk, maar het is een sterke methode die enorme toewijding vraagt van wie hem kraken wil. Zo is de hoop ook dat de kwaadwillende het opgeeft en een eenvoudiger doelwit gaan zoeken.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen