Bitcoin tornt aan het monetaire systeem als “tussenvaluta” » Crypto Insiders


Uit recent onderzoek is gebleken dat bitcoin (BTC) in Latijns-Amerika voornamelijk gebruikt wordt als tussenvaluta. Zo zou men de moeder aller cryptocurrencies in Venezuela gebruiken om waarde, zowel nationaal als internationaal, over te dragen.

Matt Ahlborg, een onderzoeker en data wetenschapper bij dlab, heeft  gekeken naar de data op LocalBitcoins.com, het grootste bitcoin-handelsplatform in Venezuela. Hierop heeft hij specifiek de week rond 7 maart 2019, de datum rond de grootste elektriciteitsstoring in het land ooit, in de gaten gehouden. Ahlborg ontdekte dat transacties van bitcoin naar de Venezolaanse bolivar tijdens en na de storing, zoals verwacht, waren gedaald. Echter merkte hij tevens op dat de handelsvolumes van bitcoin op LocalBitcoins.com in die periode ook in andere Latijns-Amerikaanse valuta’s kelderden.

Ons onderzoek geeft aan dat, op de Latijns-Amerikaanse markten van LocalBitcoins, Bitcoin voornamelijk wordt gebruikt als tussen valuta voor fiatgeld op het moment dat mensen waarde binnen en buiten Venezuela willen overdragen… Op het moment dat de stroom uitvalt in Venezuela, daalt het aantal Bitcoin-transacties in Latijns-Amerika – omdat verzenders…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/bitcoin/bitcoin-tornt-aan-het-monetaire-systeem-als-tussenvaluta/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen