Bitcoin software

Score+3450

Wat is Bitcoin software?

Bitcoin software wordt gebruikt om Bitcoins te ontvangen, betalen en het verifiëren van transacties. Zonder Bitcoin software kun je dus niets met Bitcoins. Hiervoor zijn meerdere programma’s beschikbaar die min of meer hetzelfde doen. Er zijn twee soorten te onderscheiden, een zogenaamde light-weight client die geen toegang heeft tot het Bitcoin netwerk en een volledige client die ook via het netwerk transacties kan controleren. Belangrijk is dat de software de mogelijkheid biedt voor een sterke beveiliging en gemakkelijk backups kan maken. We bespreken twee sterke pakketten voor je.

Multibit

Voor beginners raden we Multibit aan, een gemakkelijke client die niet veel rekenkracht of kennis vereist. Multibit ondersteunt weliswaar niet het Bitcoin netwerk maar is hierdoor wel vele malen sneller zodat je er vrijwel direct mee aan de slag kan. Het programma biedt naast de basis functionaliteiten ook mogelijkheden tot encryptie, backup en is zelfs zonder installatie te gebruiken vanaf een usb stick.

Bitcoin –qt

Bitcoin-qt is de officiële client voor Bitcoin transacties en validatie. Het programma is volledig en werkt stabiel maar heeft wel enige tijd nodig voordat je ermee aan de slag kunt. Na de installatie zal namelijk de hele blockchain, het zogenaamd kasboek met alle transacties, gedownload moeten worden. Afhankelijk van de drukte en je verbinding kan dit soms wel langer dan een dag duren. Eenmaal gedownload heb je wel een volledige client, naast het opslaan van je Bitcoins kun je dus ook via het Bitcoin netwerk transacties controleren en valideren. Bitcoin-qt biedt hiernaast ook encryptie, backup en een extra beveiliging door inlogcodes via een sms bericht.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen