Bitcoin rage: dit land wil de handel aan banden leggen‘);
} else if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 571) {
document.write(”);
}
//–>

Want zoiets als een vrije markt mag natuurlijk niet.

Het zijn doldwaze dagen, zo niet weken voor iedereen die zich bezighoudt met cryptocurrency. De Bitcoin, ’s werelds grootste digitale munt, heeft de afgelopen tijd record na record verbroken en heeft al meerdere ordinaire handelaars miljonair gemaakt. Niet iedereen is echter een fan van de ongereguleerde handel, zo blijkt uit een bericht van Bloomberg.

Zij melden namelijk dat Zuid-Korea van plan is om de handel in Bitcoin flink in te perken. Dit doet het door cryptocurrency handel enkel toe te staan onder strikte voorwaarden op gereguleerde beurzen waar investeerders bescherm worden. Het is van belang dat de handel transparant blijft en het niet mogelijk is voor financiële instellingen, minderjarigen en buitenlanders om Bitcoins te dealen in Zuid-Korea.

Een zogenoemde ‘task force’ gaat bovendien kijken of er iets van een heffing mogelijk is op de handel in Bitcoin, onder het mom van ‘een gebalanceerd beleid voor cryptocurrencies te maken’. De overheid meldt dat het hoofdzaak is om geen nadelige invloed uit te oefenen op de blockchaintechnologie.

Zuid-Koreanen wisten de afgelopen tijd de handel in Bitcoins goed te vinden. De grootste landelijke beurs Bithumb beschikt over 1,5 miljoen gebruikers die een maandelijks handelsvolume behaalden van omgerekend 43,5 miljard euro. In januari was dit getal ‘slechts’ 238 miljoen euro.Bron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=0A1C86D739B345D69275FDAC45617C79&url=https%3A%2F%2Fwww.apparata.nl%2Fnieuws%2Fbitcoin-rage-dit-land-wil-de-handel-aan-banden-leggen-25312&c=18318275530674452190&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen