“Bitcoin prijs kan door dollar inflatie makkelijk 100.000 dollar worden”


Volgens Adam Back is een bitcoin prijs van 100.000 dollar helemaal geen gekke gedachte. Dat plaatste de cryptograaf op Twitter. Hij baseert deze gedachte op de stijgende inflatie van de Amerikaanse dollar, maar ook op zijn geloof in de potentie van bitcoin.

Bitcoin waarde stijgt door inflatie

Back denkt dat de waarde van de dollar blijft dalen in de komende jaren door inflatie. In zijn tweet zegt hij het volgende: ‘Door de stijgende inflatie is een dollar over een decennium of twee nog maar tien cent waard. Door inflatie zijn bitcoins ter waarde van 1 miljoen dollar nu over twee decennia 10 miljoen dollar.’

Daarnaast blijft Back geloven in de potentie van bitcoin: “Een bitcoin prijs van 100.000 dollar lijkt helemaal niet zo ver weg, gezien het feit dat bitcoin al een paar keer meer waard was dan 10.000 dollar.’

Hij gaat verder: ‘Eerder geloofden slechts weinigen dat een bitcoin prijs van 1.000 dollar mogelijk was. 10.000 dollar leek al helemaal dwaas.”

Adam Back noemt geen specifiek jaartal waarin hij denkt dat bitcoin deze mijlpaal gaat halen. Hij is met zijn voorspelling dus minder stellig dan investeerder Tim Draper, die herhaaldelijk uitspreekt dat…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/bitcoin-100000-dollar/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen