Bitcoin op weg naar 11.400 dollar of terug naar 9.450 dollar?


We hebben maar heel kort van bitcoin boven 10.000 dollar (9.167 euro) mogen genieten. Afgelopen zondag werd de hoogste waarde van dit jaar bereikt, 10.200 dollar ofwel 9.350 euro. Kort daarna maakte de koers alweer een correctie, en nu is bitcoin 9.730 dollar (8.920 euro) waard. Wat kunnen we nu van de koers verwachten?

CME futures gap gaf zetje tot daling

Gisteren las je dat een ‘gat’ in de koers van CME Group zorgde voor de daling van afgelopen maandagochtend. Bij CME Group kan je handelen in bitcoin futures, je kan daar speculeren op de koers.

CME Group is niet open in het weekend, maar de koers van bitcoin blijft op andere beurzen gewoon bewegen. Daarom kan er een soort gat in de koers ontstaan, dat noem je een gap.

De theorie is dat investeerders zo’n gap graag gevuld zien worden. In andere woorden, de koers moet binnen de openingstijden van CME Group de waarde binnen het gat opzoeken. Dat is maandag dan ook gebeurd.

Links zie je de koers van derivatenbeurs CME Group, rechts die van cryptocurrency exchange Bitstamp. Je ziet links een groot gat in de bitcoin koers. Rechts zie je dat het gat na het weekend ‘gevuld’ is (pijl naar rechts).

Maar…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/bitcoin-11400/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen