Bitcoin minen

Score+32790

Zelf Bitcoins maken

Naast Bitcoins verdienen en ontvangen kun je ook zelf Bitcoins maken. Het maken van je eigen Bitcoins vereist wel enige kennis en bij voorkeur speciale hardware die je nodig hebt voor het “minen”. Wat minen precies is en hoe je hiermee aan de slag kunt leggen we je hieronder uit.

Wat is minen?

Een Bitcoin betaling wordt altijd door het Bitcoin netwerk gecontroleerd op onjuist gebruik, fraude of dubbele uitgave. Eenmaal goedgekeurd wordt de betaling ook in het netwerk vastgelegd. Er zijn dus gebruikers nodig die hun computer hiervoor beschikbaar stellen. Het mooie van het Bitcoin netwerk is dat gebruikers hiervoor een beloning krijgen. De gebruiker wiens computer als eerste een ingewikkelde rekensom weet op te lossen ontvangt een beloning van 25 Bitcoins. Er wordt zo gemiddeld elke 10 minuten 25 Bitcoins uitbetaald.

Alleen minen of in een mining pool?

Om als eerste de rekensom op te lossen is natuurlijk enige snelheid vereist. Je bent dus afhankelijk van de snelheid waarmee je computer kan werken. Hoe beter je hardware, des te sneller je zult zijn. Veel gebruikers hebben inmiddels een aantal computers aan elkaar geschakeld om zo meer processorkracht op te brengen. Hierdoor zal je, als je alleen werkt, minder snel succes hebben.

Als individuele gebruiker kun je er ook voor kiezen deel te nemen aan een zogenaamde mining pool, dit is een poule die bestaat uit meerdere computers die samenwerken. Hierdoor wordt de rekenkracht vele malen groter en zal dus je kans op succes ook toenemen. De opbrengst wordt uiteraard verdeeld onder de deelnemers van de poule. Hier staat echter wel tegenover dat je sneller kans maakt op de uitbetaling en geen grote investeringen hoeft te doen voor de hardware.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen