Bitcoin klimt weer terug tot boven de 11.000 dollar


De bitcoin is maandagmiddag weer terug geklommen tot boven de 11.000 dollar.

Terwijl de Amerikanen Presidents’ Day vieren is de handel rustiger dan gebruikelijk, maar dat weerhoudt investeerders er niet van de cryptomunt te kopen. De koers steeg na het doorbreken van de 11.000 dollar-grens door tot 11.288 dollar. Op maandagavond dook de grootste cryptomunt ter wereld eerst weer net onder de grens van de 11.000 dollar en schommelde er daarna net boven.

Bitcoin verloor tussen november en eind januari meer dan de helft van zijn waarde, maar is van het niveau rond de 8.000 dollar op 13 februari vorige week weer sterk gestegen tot boven de 11.000 dollar deze maandag.

“Dit herstel komt voornamelijk door Japan”, schrijft marktanalist Mati Greenspan van handelsplatform eToro in een email.

“Handelaren in het land van de rijzende zon zijn niet gek. Zij stonden een prijsval toe toen het hoogtepunt bereikt was en kopen weer in nu de prijzen de bodem hebben bereikt.”

Volgens Greenspan viert de cryptomarkt ook goed nieuws uit Europa. “De Europese banken zijn tot nu toe opvallend hard geweest tegenover bitcoin en blockchain. Maar in het weekend is de Zwitserse regering met een aantal duidelijke en baanbrekende regels gekomen voor hoe om te gaan met ICO’s”

En ook werd bekend dat de centrale bank van Polen YouTube-sterren heeft betaald om cryptomunten zwart te maken

Volgens Business Insider Polen heeft de Narodowy Bank Polski zo’n 91.000 zloty (€22.000) uitgegeven aan een marketingcampagne om de legitimiteit van cryptovaluta aan te vallen. Dat geld werd besteed op platforms als Google en Facebook, maar ook aan Gamellon, een Pools partnernetwerk van Youtube.

Op Gamellon zijn de grootste YouTubers van Polen te zien, onder wie de razend populaire Marcin Dubiel.

In december postte Dubiel een filmpje met de titel “STRACIŁEM WSZYSTKIE PIENIĄDZE?!” dat vertaald kan worden als “IK BEN AL MIJN GELD VERLOREN?!”

Volg het koersverloop van bitcoin op finanzen.nlBron: https://www.businessinsider.nl/bitcoin-klimt-weer-even-terug-tot-boven-de-11-000-dollar-en-dat-zou-vooral-door-slimme-japanse-handelaren-komen/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen