‘Bitcoin is geen geld en wordt geen geld’ | 14-05-18


(finanzen.nl) – Volgens Yves Mersch voldoen cryptocurrencies bij lange na niet aan de basisvoorwaarden waaraan geld moet voldoen. Mersch maant banken uiterst voorzichtig te zijn met cryptovaluta’s zoals de bitcoin.

Het bestuurslid van de ECB deed op maandag zijn zegje over de cryptomarkt tijdens een conferentie in het Turkse Bodrum. Een mooi moment, want er is een stormloop ontstaan op conferenties waarop cryptovaluta’s, de bictoin (als belangrijkste digimunt) en blockchain in de hoofdrol staan. Gebleken is dat dergelijke evenementen een stuwende uitwerking kunnen hebben op de prijzen van cryptovaluta’s.

Mersch vindt dat het gepast is dat banken vanwege hun kwetsbaarheid afstand houden tot cryptovaluta’s. Sterker nog: hij vindt het belangrijk dat bepaalde bedrijfsonderdelen van banken zelfs afgescheiden worden gehouden van de cryptomarkt. Hij kan gerust zijn. Banken in Europa zijn tot nog toe eigenlijk vrij afstandelijk gebleven ten opzichte van cryptovaluta’s. In de Verenigde Staten overweegt Goldman Sachs echter om later dit jaar een handelsdesk in cryptomunten te openen.

Mersch vindt cryptocurrencies weliswaar ongeschikt om als geld te gebruiken, maar daar staat tegenover dat de ECB wel aan het experimenteren is met allerlei nieuwe technologieën, zo schrijft FXStreet. De Luxemburger stelt dat de ECB in staat wil zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van burgers wanneer dat noodzakelijk wordt.

De bitcoin zweefde tegen het einde van de maandagmiddag rond hetzelfde niveau als vrijdagmiddag. Dat wil zeggen in de buurt van de ruim 8700 dollar. Volg hier de actuele prijs van de bitcoin.Bron: https://www.finanzen.nl/valuta/nieuws/Bitcoin-is-geen-geld-en-wordt-geen-geld-1024452834

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen