Bitcoin is een veilige haven in de handelsoorlog tussen VS en China, aldus CEO FalconX


De CEO van FalconX noemt bitcoin de ultieme veilige haven in de macro-economische storm die wereldwijd lijkt losgebarsten. Centrale banken printen met miljarden tegelijk nieuwe geldeenheden bij om de economie overeind te houden, er zijn grote geopolitieke spanningen en bitcoin is de enige markt die altijd open is.

Deze cocktail van omstandigheden en eigenschappen maakt volgens Raghu Yarlagadda dat er momenteel zo’n enorme institutionele interesse in bitcoin is. Het begint er langzaam op te lijken dat er een positieve vicieuze cirkel is ontstaan.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 

De oorzaak van de bitcoin pump

Volgens Yarlagadda is de huidige koersexplosie van bitcoin vooral te danken aan de eigenschappen van de munt die perfect zijn als verzekering tegen de dreigende inflatie. “Terwijl de wereld meer en meer geld print, komt bitcoin duidelijk naar voren als een verzekering tegen inflatie.”

De tweede belangrijke reden zijn volgens de CEO van FalconX geopolitieke perikelen. Velen verwachten dat de komst van Biden als nieuwe president van de VS betekent dat de handelsoorlog met…Lees verder op:
https://bitcoinmagazine.nl/nieuws/bitcoin-is-een-veilige-haven-in-de-handelsoorlog-tussen-vs-en-china-aldus-ceo-falconx

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen