Bitcoin-investeerder adviseert: niet meer dan 10 procent in cryptovaluta | 17-10-17

Score+16503


Union Square Ventures investeert al sinds 2013 in digitale munten, maar raadt af om meer dan 10 procent van een beleggingsportefeuille te laten bestaan uit cryptovaluta als bitcoin of ethereum.

“Ongeveer vijf procent van ons kapitaal zit in digitale munten, zowel in de vorm van fondsen als directe posities”, stelt topman Fred Wilson van Union Square Ventures. “Dit ligt redelijk aan de bovenkant van wat wij zouden adviseren dat een gemiddelde belegger als positie moet aanhouden, aldus Wilson, die het percentage evengoed nog steeds “belachelijk” hoog vindt.

Union Square Ventures investeerde enkele jaren geleden in Coinbase, een handelsplatform voor digitale munten, waarmee de investeerder een rendement realiseerde van maar liefst 5.000 procent.

Op basis van het type investeerder adviseert Wilson over de rol die cryptovaluta moet spelen in de gemiddelde beleggingsportefeuille. Zo zou de portefeuille van een jonge investeerder, met doorgaans een hoger risicoprofiel, voor maximaal tien procent moeten bestaan uit cryptovaluta. Een doorgewinterde belegger die iets minder risico wil nemen kan volgens Wilson het beste 5 procent van zijn of haar portefeuille aanhouden voor digitale munten.

Een conservatieve belegger houdt daarbij beter 3 procent aan. Iemand die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, kan beter helemaal niet in digitale munten stappen, zo is Wilson van mening.Bron: http://www.finanzen.nl/valuta/nieuws/Bitcoin-investeerder-adviseert-niet-meer-dan-10-procent-in-cryptovaluta-1004602140

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen