Bitcoin in Nederland

Score+26356

Op steeds meer plaatsen betalen met Bitcoin

Er wordt sinds het afgelopen jaar op steeds meer en meer plaatsen mogelijk om te betalen met Bitcoins. Zowel online als offline zien we een toename in het aantal ondernemers dat de Bitcoin accepteert als betaalmiddel. Hoewel de valuta nog steeds geen officiële status heeft als betaaalmiddel begint het dus wel alle eigenschappen te vertonen. Wie denkt dat Bitcoin alleen iets is voor de cowboy ondernemer die houdt van experimenteren heeft het mis. Grote partijen als bijvoorbeeld Thuisbezorgd hebben inmiddels de Bitcoin omarmt en de lijst groeit nog dagelijks.

Toename dankzij de publiciteit

De belangrijkste reden dat de Bitcoin op steeds meer plaatsen geaccepteerd wordt is natuurlijk de publiciteit. Door de berichtgeving in de media is het duidelijk geworden dat de Bitcoin daadwerkelijk een potentie heeft om te groeien naar een breed gebruikt betaalmiddel. Er was echter nog sprake van een vicieuze cirkel die doorbroken moest worden. Mensen waren huiverig voor Bitcoin omdat er nog niet op veel plaatsen betaald kon worden. De aanbieders waren op hun beurt echter angstig omdat de Bitcoin in Nederland nog niet door veel mensen gebruikt werd. Sinds de media aandacht waarin ook duidelijk gemaakt werd dat er een toename in het aantal gebruikers is begonnen winkeliers deze cirkel echter al snel te doorbreken.

Toename dankzij het gemak

Een andere belangrijke reden waardoor de Bitcoin populairder geworden is en meer geaccepteerd wordt is het gemak. Waar iDeal en PayPal veel eisen stellen en uitgebreide gegevens vragen is het kinderspel om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Sinds de introductie van Bitcoin bij de vele Payment Service Providers nam het gemak voor de aanbieders nog meer toe doordat er geen technische kennis meer vereist was en het betaalmiddel snel en veilig ingevoerd kon worden. We zien vanaf deze periode dan ook een sterkere toename.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen