Bitcoin heeft geen toekomst voor betalingen » Crypto Insiders

Score0


Sam Bankman-Fried, de CEO van cryptocurrency exchange FTX, heeft de afgelopen tijd veel gedurfde opmerkingen gemaakt. Zo vergeleek hij yield farming en decentralized finance (DeFi) met frauduleuze Ponzi-investeringen. Hij nam het onlangs ook op voor de oprichter van het Terra (LUNA) ecosysteem, waar de geklapte terraUSD (UST) stablecoin uit is ontstaan. Nu zegt hij dat betalingen met bitcoin (BTC) geen toekomst hebben.

Bitcoin heeft een hoog verbruik, schaalt niet goed

Dat schrijft Financial Times, die met de topman gesproken heeft. Bitcoin kan volgens de Chief Executive Officer het wereldwijde betalingsverkeer niet hervormen. Dat komt doordat het energieverbruik van bitcoin te hoog ligt: “Het is geen betalingsnetwerk en het schaalt niet goed,” verklaarde hij.

Doordat het Bitcoin netwerk draait op een  Proof-of-Work (PoW) protocol, liggen het energieverbruik relatief hoog en zorgt het voor relatief hoge transactiekosten. Als meer en meer gebruikers een netwerk gebruiken dat niet sterk schaalt, dan resulteert dat in verloop van tijd in hogere kosten. Momenteel zou het gehele Bitcoin-netwerk evenveel verbruiken als een land als Noorwegen of Argentinië, al is dat…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/bitcoin/ftx-ceo-bitcoin-heeft-geen-toekomst-voor-betalingen/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen