Bitcoin gaat snel omhoog door geruchtenmolen


Na 10% verlies in een week is de Bitcoin weer op weg omhoog.

Nadat we de afgelopen maanden haast alleen maar stijgende koersen zagen voor de Bitcoin en andere cryptomunten was het de afgelopen week even dramatisch. De koers van de Bitcoin verloor 10,6% van haar waarde en sommige cryptomunten zelfs nog meer. Dit kwam vooral omdat er veel kapitaal uit de markt verdween. Deze zogenoemde marktkapitalisatie daalde van 267 miljard naar 237 miljard vanochtend.

Er gebeurt vandaag echter van alles. Zo gaat er een sterk gerucht dat Facebook haar eigen cryptomunt niet volgend jaar, maar al volgende maand uitbrengt. Ook gaat er een gerucht dat een andere bank, Ripple (XRP) betaalnetwerk Moneygram gekocht heeft. Dit in aanloop naar een samenwerking tussen Ripple en Walmart. Al met al dus hoopgevende berichten. Deze werden nog versterkt door het nieuws dat, zoals wij vanochtend ook meldden, Apple cryptotechnologie vrijgegeven heeft voor de ontwikkeling in apps.

Sindsdien zien we dat de marktkapitalisatie oploopt, zoals je ook uit onderstaande grafiek van Tradingview kunt concluderen.
Marktkapitalisatie-bitcoin-7-6

Uiteraard doet dit het een en ander met de koersen. De Bitcoin stijgt, maar veel andere cryptomunten stijgen momenteel nog harder. Men verwacht dan ook dat de Bitcoin in het Pinksterweekend naar de $ 10.000,- zou kunnen stijgen. De live koersen geven in ieder geval een goed gevoel.Bron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=E4DC59ABCA5E4599B209B7594D3C43DB&url=https%3A%2F%2Fwww.apparata.nl%2Fnieuws%2Fbitcoin-gaat-snel-omhoog-door-geruchtenmolen-31382&c=5203729166538852074&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen