Bitcoin en crypto kunnen worden gebruikt om sancties te omzeilen, aldus Amerikaanse ministerie van Financiën – BTC Direct


Het Amerikaanse ministerie van Financiën schreef in een rapport dat cryptocurrency’s zoals bitcoin de effectiviteit van Amerikaanse sancties zouden kunnen ondermijnen.

Meer dan 9000 sancties

Dit rapport werd afgelopen week vrijgegeven en behandelt en herziet sancties van de Verenigde Staten tegen landen waarmee ze op gespannen voet staan, of waarvan wordt vermoed dat het achter illegale activiteiten zit. Volgens de New York Times hebben de VS meer dan 9.000 sancties ingesteld tegen landen waarvan zij beweren dat ze achter terrorisme en illegale acties zitten of mensenrechtenschendingen hebben gepleegd, waaronder Noord-Korea en Iran.

Crypto tegen Amerikaanse sancties

In het rapport staat dat ‘digitale valuta, alternatieve betalingsplatforms en nieuwe manieren om grensoverschrijdende transacties te verbergen allemaal mogelijk de doeltreffendheid van Amerikaanse sancties verminderen.’

Landen die met cryptocurrency’s Amerikaanse sancties proberen te omzeilen, zijn daar ook gewoon open over. De dollar is een enorm machtig wapen om volledige economieen buitenspel te zetten. Logisch dat veel landen naar alternatieven zoeken. Zo heeft El Salvador bitcoin…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/minfi-bitcoin/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen