Bitcoin-crisis? Deze investeerder verdiende $ 10 miljoen in minuten


Maar wat blijkt de markt makkelijk te manipuleren.

De laatste dagen is de Bitcoin nogal van slag. De munt daalt steeds harder en steeds meer mensen halen hun kapitaal weer snel van de cryptobeurzen af. Deze narigheid begon zondagavond. Er waren twee factoren die dit veroorzaakten. De eerste factor was een cryptobaasje met grote mond.

Justin Sun is de oprichter van cryptomunt Tron (TRX) en eigenaar van BitTorrent, waar hij BitTorrent Token (BTT) voor ontwierp. Hij maakte al weken bekend dat hij bezig was met ‘something huge and amazing’. Investeerders die dachten dat er nieuwe ontwikkelingen aankwamen kochten alvast massaal cryptomunten in met de hoop dat de blijde boodschap voor flinke koerswinsten zou zorgen. De teleurstelling was groot toen bleek dat Sun met ‘something huge and amazing’ bedoelde dat hij de bieding op de jaarlijkse lunch met Warren Buffet had gewonnen. Van lekker eten gaan de koersen niet omhoog, dus iedereen probeerde snel van de TRX en BTT af te komen.

Nu is de Bitcoin veel belangrijker, maar ook die koers gaat al een aantal dagen naar beneden. Nadat maandag op de dag een licht herstel optrad gooide de transfer van liefst 25.160 Bitcoin in één transactie roet in het eten. Temeer omdat de transactie van een normale wallet naar een beurs ging en degene die de transactie deed zijn Bitcoins daarop prompt allemaal verkocht. Het effect zorgde voor een schokgolf op de markt en de koersen doken steil naar beneden. Toen de vlucht zo ver ging dat de investeerder hetzelfde aantal Bitcoins voor zo’n 10 miljoen minder terug kon kopen deed hij dat. Dit moment was slechts een paar minuten nadat hij de munten had gedumpt. Das snel verdiend zou men zeggen.

Ondertussen tonen deze twee voorbeelden wel aan hoe schokkend makkelijk de Bitcoin-koers te manipuleren is. Overigens is de markt nog niet hersteld van de dreun die deze investeerder uitdeelden. Ook vandaag blijkt uit de live koersen dat de Bitcoin en andere cryptomunten verlies lijden. De koers van de Bitcoin ligt nu (5 juni om 10.00 uur) onder € 7.000,- en is 1,52% lager dan gisteren. Het blijft dus spannend.Bron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=C490B6683A4446688EF90949676B1DC1&url=https%3A%2F%2Fwww.apparata.nl%2Fnieuws%2Fbitcoin-crisis-deze-investeerder-verdiende-10-miljoen-in-minuten-31355&c=1577650876621269403&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen