Bitcoin cash schiet omhoog en het gat met de koers van de bitcoin wordt steeds groter
Markets Insider


© Aangeboden door Business Insider Inc
Markets Insider

Vrijdagmiddag gingen cryptomunten over de hele linie omhoog. De bitcoin liet een plus van ruim 3 procent zien op 8.500 dollar. Maar de sterkste stijgingen zaten bij enkele andere munten uit de top 10 van grootste cryptomunten.

Ripple maakte een sprong van 18 procent tot 0,86 dollar en ethereum klom 8 procent tot 589 dollar.

Bitcoin cash won zo’n 14 procent, waarbij mogelijk ook meespeelt dat er een nieuwe afsplitsing van deze cryptomunt komt op 15 mei.

Bitcoin cash is zelf in 2017 ontstaan als afsplitsing van de bitcoin en kent een snellere verwerking van transacties, vergeleken met de bitcoin.

Ten opzichte van een week geleden staat bitcoin cash ruim 30 procent hoger, terwijl de bitcoin in dezelfde periode slechts 6 procent steeg.

Zie hier de grafiek van de bitcoin…(volg de koers)

© Aangeboden door Business Insider Inc


en bitcoin cash (volg de koers)

© Aangeboden door Business Insider Inc


De nieuwe afsplitsing van bitcoin cash gaat bitcoin ABC heten: dat staat voor Adjustable Blocksize Cap. Hiermee wordt de grootte van een transactieblok opgerekt tot 32 MB. Dat is vier keer zo veel als de grootte van een transactieblok van bitcoin cash.

Ter vergelijking: de bitcoin werkt met transactieblokken van 1 MB. In algemene zin betekent een grotere omvang van een transactieblok dat er meer transacties met een cryptomunt tegelijk verwerkt kunnen worden.

Bitcoin cash en de bitcoin hadden tot afgelopen jaar een gemeenschappelijke geschiedenis. Sinds de afsplitsing van bitcoin cash draait deze cryptomunt op een eigen logboek waar transacties worden geregistreerd (blockchain). Bitcoin cash heeft officieel dan ook niets meer te maken met de bitcoin.Bron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=DFF31520F80F4816AA4E3A122A7FD348&url=https%3A%2F%2Fwww.msn.com%2Fnl-nl%2Fgeldzaken%2Fnieuws%2Fbitcoin-cash-schiet-omhoog-en-het-gat-met-de-koers-van-de-bitcoin-wordt-steeds-groter%2Far-AAw77DV%3Fli%3DBBoPEwG&c=12544519375694813267&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen