Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $10.450. Bearish of bullish?


Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Tweeduizend dollar omlaag, dan weer duizend omhoog. Nee, saai is de bitcoin zeker niet. Met de tweeduizend dollar val heeft de koers een belangrijk steunpunt gehouden. Is dat genoeg om positief te worden of kunnen we een verdere val in prijs verwachten? 

Een kijkje naar de grafieken laat ons verschillende scenario’s zien.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de onderstaande week grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers zakte van $11.500 naar $9.500. Het ging daarbij even door de 12EMA (blauwe lijn) die in voorgaande weken wel werd gehouden. Er worden lower highs (LH) en higher lows (HL) gevormd, wat de wekelijkse grafiek in een evenwicht patroon brengt.

Ik verwacht een lower high op eerdere resistance tussen de $10.600  – $10.800. Als de koers bearish breekt uit het evenwicht patroon dan kijk ik naar support op de 21EMA (oranje lijn) en 26EMA (rode lijn). De koers lijkt in een bull markt altijd in ieder geval de 21EMA op te willen zoeken.

Het is nog net iets te vroeg, maar de RSI lijkt support te vinden op de getekende support lijn, zoals het eerder gedaan heeft. Dat betekent dat we voor nu op $9.500 voorlopig weer de…Lees verder op:
https://bitcoinmagazine.nl/2019/08/bitcoin-btc-analyse-bearish-bullish/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen