Bitcoin beter beschermd tegen grootschalige aanval: Erebus


Het is meer dan 11 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto de eerste versie van Bitcoin Core lanceerde. Inmiddels zijn we bij de twintigste grote iteratie aangekomen, versie 0.20.0. Bitcoin Core is het meestgebruikte programma om een zogeheten Bitcoin-node mee te draaien. Zo wordt een computer onderdeel van het netwerk, bijvoorbeeld om transacties te controleren en bevestigen of om je eigen ‘bitcoinbankrekening’ mee te beheren.

In eerste instantie was de naam van deze Bitcoin-client gewoon Bitcoin. Maar dat leverde spraakverwarring op, want feitelijk bestaat Bitcoin uit twee delen: Bitcoin-het-netwerk en Bitcoin-de-software. Daarom volgde in 2014 een rebranding: Bitcoin Core was geboren. Sindsdien is Bitcoin de naam van het netwerk en Bitcoin Core de naam van de belangrijkste software om met het netwerk te verbinden.

De twintigste versie van Bitcoin Core komt met een opvallende toevoeging. In essentie is het een poging om de verdediging tegen een grootschalige aanval op het netwerk te verbeteren. We moeten een stap terug nemen voordat we daar dieper op in gaan.

Decentraal netwerk

Het Bitcoinnetwerk bestaat uit duizenden met elkaar verbonden computers, de nodes. Een zo’n node…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=A72CBA2EFB824C82B66C0AB0D5ACF426&url=https%3A%2F%2Flekkercryptisch.nl%2Fnieuws%2F2020%2F06%2F04%2FBitcoin-beter-beschermd-tegen-grootschalige-aanval-Erebus&c=12379986630496561940&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen