Bitcoin ‘aandeel’ van Grayscale bereikt hoogste korting ooit: -20%


Het beleggingsproduct Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat al maanden lang voor een kortingsprijs wordt verhandeld, bereikt een nieuw laagterecord.

Grayscale biedt Bitcoin beleggers een manier om te investeren via een meer toegankelijk en traditioneel beleggingsproduct. Het zijn een soort Bitcoin aandelen, elke GBTC staat voor een duizendste van 1 Bitcoin. Grayscale beheert zelf de Bitcoin voor de beleggers. Nu is de aandelenprijs van GBTC al sinds Februari lager dan de totale ‘Net Asset Value’ (NAV). Momenteel zelfs – 20.48%.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 

Door de lage premie heeft investeringsfonds Marlton, die een behoorlijke positie in GBTC aandelen hebben, een open brief aan Grayscale geschreven. Hierin vraagt Marlton aan Grayscale voor een compensatie, doordat de lage premie voor grote verliezen heeft gezorgd.

Er zijn verschillende redenen waarom de GBTC premie negatief is, een daarvan is doordat het aanbod van concurrerende producten is gestegen. Voorbeeld hiervan is de Canadese ETF (exchange traded fund).

Eerder deze maand maakt het moederbedrijf…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=7FED76689E2D4993BCA590DCE42D2728&url=https%3A%2F%2Fbitcoinmagazine.nl%2Fnieuws%2Fpremie-op-grayscale-bereikt-nieuwe-laagterecord&c=8322566840520370542&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen