Binance onder vuur in Europa om aandelen Tesla en Coinbase – BTC Direct


Cryptocurrency beurs Binance ligt onder het vergrootglas van Europese toezichthouders omdat ze tokenversies van aandelen aanbieden.

Tokenversies van aandelen

De Financial Times schreef hier vandaag over en zei dat Europese toezichthouders, waaronder de Britse Financial Conduct Authority (FCA), onderzoeken of Binance de effectenregels naleeft bij het aanbieden van de handel in aandelentokens. De beurs biedt bijvoorbeeld tokenversies van aandelen van Tesla en Coinbase aan.

De FCA zegt dat ze samenwerken met Binance om het aanbod te begrijpen, de regelgeving die erop van toepassing kan zijn en hoe het op de markt wordt gebracht. De toezichthouder zei verder dat ‘bedrijven en hun senior managementteams verantwoordelijk zijn voor het bepalen of hun producten en diensten onder de bevoegdheid van de FCA vallen.’

Tokens zijn eigenlijk effecten

De Duitse financiële toezichthouder BaFin weigerde commentaar te geven op een mogelijk onderzoek, maar vertelde tegen de Financial Times dat als tokens overdraagbaar zijn, verhandeld kunnen worden op een crypto-exchange, dividenden opleveren en in contanten worden afgewikkeld, ze effecten vertegenwoordigen. En bedrijven die ze…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/binance-europa/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen