Beursgenoteerd bedrijf koopt $150 miljoen aan Bitcoin (BTC) als spaarmiddel


Bitcoin (BTC) wordt steeds vaker gebruikt als spaarmiddel. Ook het beursgenoteerde Marathon Patent Group is om, zij kochten voor $150 miljoen aan BTC. Het bedrijf is zelf ook actief in de wereld van bitcoin mining, maar gaat toch de markt op voor deze aankoop.

Dat meldt The Block.

Van cash naar bitcoin

Marathon zet een deel van hun cashreserves om in bitcoin. Directeur Merrick Okamoto vertelt legt tegenover The Block de aankoop van 4.613 BTC uit: ”Wij denken dat het aanhouden van bitcoin in onze kasreserves een betere langetermijnstrategie is dan het vasthouden van de Amerikaanse dollar.”

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 

Met deze stap volgt het bedrijf het voorbeeld van MicroStrategy: zij zijn ook een bedrijf waarvan de aandelen op de NASDAQ verhandeld worden en hebben sinds 2020 grote reserves in BTC op de balans. Zij hebben inmiddels 70,784 BTC ingekocht.

Mining

Marathon is een bedrijf die zich richt op het minen van BTC. Zij doen 24/7 mee in de strijd om nieuwe bitcoin. Toch moeten zij de markt op om aan dit soort bedragen in bitcoin te komen. Per dag komt…Lees verder op:
https://bitcoinmagazine.nl/nieuws/beursgenoteerd-bedrijf-koopt-150-miljoen-aan-bitcoin-btc-als-spaarmiddel

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen