Belasting heffen op bitcoin winst? Indonesië overweegt het


Indonesië wil belasting gaan heffen op de handel in bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s. Dat meldt persbureau Reuters vandaag, die belastingambtenaar als bron aanhaalt.

Belasting op bitcoin (BTC)

Het land in Zuidoost-Azië spreekt nog over een plan dus niets staat nog vast. Reuters sprak met Neilmaldrin Noor, de woordvoerder namens de fiscus in het land.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 

In Indonesië (237 miljoen inwoners) is het handel in cryptovaluta in trek vanwege de hype rond eerst bitcoin en nu kleinere munten.

‘Het is belangrijk om te weten of iemand winst of rendement heeft gemaakt met deze transacties. Want dan is er inkomstenbelasting op van toepassing’.

Ook moeten bezitters van bitcoin en andere cryptocurrency’s dit jaarlijks netjes opgeven aan de fiscus, zo laat de voorlichter weten.

Net zoals in landen zoals Rusland en Turkije is bitcoin als betaalmiddel verboden. Maar het is wel toegestaan om het als commodity te verhandelen.

Indodax is naar eigen zeggen het grootste handelsplatform van het land. De afgelopen maand april is het aantal…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=BCE7E79628FE492FADCB762A51E5BA3F&url=https%3A%2F%2Fbitcoinmagazine.nl%2Fnieuws%2Fbelasting-heffen-op-bitcoin-winst-indonesi-overweegt-het&c=12132711480013100923&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen