Barclays gegevens Officier prijst Blockchain Tech

Score+8591

Blockchain technologie is “transformerend”, aldus Usama Fayyad, chief data officer bij Barclays.

Spreken op SWIFT Business Forum Londen, Fayyad legde uit dat hij gelooft Bitcoin is interessant, maar stelde dat het de meest overtuigende argumenten gebruik in de toekomst niet kunnen blijven.

“Onder [Bitcoin] ligt de technologie van de blockchain en ik denk dat transformatieve zal zijn,” voegde hij eraan toe.

Fayyad nam deel aan een paneldiscussie met de titel Het aanwenden van ontwrichtende technologie in de groothandel financiële diensten, die Craig Donaldson, CEO van Metro Bank aanbevolen; Gottfried Leibbrandt, CEO van SWIFT; Christophe Chazot, groepshoofd van innovatie bij HSBC; en Daniel Marovitz, voorzitter van de Europese divisie Earthport’s.

Fayyad interesse in het idee van een gedistribueerde en veilige grootboek dat de uitwisseling van contracten en informatie kunnen vergemakkelijken, terwijl het verstrekken van het equivalent van een digitale handtekening. Hij gelooft dat de integratie van die technologie met traditionele bancaire infrastructuur “zal gebeuren”.

Bruggen bouwen Marovitz echode uitzicht Fayyad en legde uit dat Earthport, die white-label grensoverschrijdende betalingen levert diensten aan banken, is bezig om erachter te komen hoe precies verdeeld grootboek concept kan worden gebruikt om de activiteiten van zijn bedrijf te verbeteren. Earthport is al bezig met Ripple Labs zijn gedistribueerde consensus-protocol te gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.

Hij voegde eraan toe:

“Ik denk dat het een heel groot probleem en zeer ernstig en het zal transformatieve effecten hebben – precies hoe en wanneer precies, ik denk dat we allemaal worstelen met.”

Marovitz suggereerde dat het belangrijkste probleem is het vinden van een manier om de naleving van de processen die er in de traditionele bancaire infrastructuur met deze nieuwe technologie samen te voegen. “Toen we die deze bruggen gebouwd hebben, denk ik dat ongelooflijke dingen zullen gebeuren,” zei hij.

Marovitz ging verder met te stellen dat de blockchain is een “belangrijke bron van belang voor ons en de belangrijkste locatie van [onze] investeringen en energie”. Donaldson, CEO van Metro Bank, zei dat hij heeft gesproken met Bitcoin bedrijven en is het eens met Marovitz dat de huidige strijd lijkt te zijn het aanbrengen van deze nieuwe technologie met de huidige verwachtingen omliggende regels financiële compliance.

“Ik denk dat de technologie is enorm interessant, [maar] de mogelijkheid voor organisaties om te bloeien wordt enigszins belemmerd op het moment en zal blijven worden,” voegde hij eraan toe.

Een deel van de puzzel

HSBC innovatie chief Chazot gewezen dat ofschoon de blockchain hun nut in de traditionele bancaire bol kan zijn, is slechts een deel van het concept van een gedistribueerde database. Hij stelde er zijn tal van andere technologieën die het ontdekken waard zijn, en dat blockchain technologie kan handig zijn voor sommige toepassingen, maar niet voor alles. “Het gevaar is dat mensen … zal proberen om blockchain [techniek] gelden voor alles, [maar] je één oplossing niet kunt toepassen op alles,” concludeerde hij.

Uitzicht Chazot’s weerspiegelen die van Mariano Belinky, managing director bij Santander Innoventures, die in een interview gezegd dat hij niet gelooft Bitcoin in staat is het elimineren van alle industrie problemen. “Denk aan Bitcoin als een hamer Als je gaat om mensen rondlopen met hamers om alles als een spijker te behandelen., Dat is een probleem, want je gaat een heleboel dingen te breken,” vertelde hij CoinDesk.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen