Analist: ‘Bitcoin heeft regels nodig om koersschommelingen te voorkomen’


Bitcoin zal stabieler en meer liquide worden zodra er meer juridische zekerheid is omtrent de industrie, zo redeneert de Director of Investment van Bridgewater. Rebecca Patterson gelooft dat bitcoin dan op termijn een interessante asset kan worden voor institutionele partijen.

Volgens haar is nieuwe en duidelijke wetgeving de sleutel voor het dempen van de soms extreme volatiliteit en lage liquiditeit binnen bitcoin. Deze obstakels vormen voor Bridgewater in ieder geval de grootste hordes om de stap richting bitcoin te zetten.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 

De volatiliteit van bitcoin

Op dit moment kan een enkele tweet de bitcoin koers met 10% naar boven of naar beneden sturen. Dat is volgens Paterson geen goede basis voor een asset die als store of value moet dienen. Mensen investeren juist in een store of value voor zekerheid en niet voor volatiliteit.

Persoonlijk ben ik het niet eens met deze observatie van Paterson en is de volatiliteit van bitcoin afhankelijk van je strategie. Ben je niet van plan om je investeringen morgen alweer te liquideren? Dan valt het met de…Lees verder op:
https://bitcoinmagazine.nl/nieuws/bitcoin-heeft-duidelijke-wetgeving-nodig-om-volatiliteit-te-dempen-aldus-een-bridgewater-analist

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen