Amerikaanse grootbank adviseert bitcoin in portfolio op te nemen – BTC Direct


JP Morgan zegt dat de vraag naar bitcoin hoger is dan het daadwerkelijke aanbod en adviseert dat investeerders er goed aan doen om 1% van hun portefeuille in bitcoin kunnen stoppen.

Aanbod bitcoin slinkt

De analisten van de bank keken vooral naar de liquiditeit van bitcoin. Ofwel, hoeveel bitcoins zijn er voor de handel beschikbaar. Dit aantal slinkt snel, aangezien grote instellingen en bedrijven op een hoog tempo aanzienlijke hoeveelheden kopen.

Het is een discussie op zich: Hoe groot moet het bitcoindeel zijn van je investeringsportfolio? Tot vorig jaar leek alleen de tegenstelling bitcoinmaximalisten (100 procent) en Peter Schiff (0 procent) te bestaan. Maar inmiddels lijken de meningen een stuk genuanceerder, zeker onder grote investeerders. Dat begon toen mega-investeerder en miljardair Paul Tudor Jones na de covidcrash in maart 2020, publiekelijk sprak over zijn portfolio. Hij raadde iedereen aan om een klein deel om te zetten in bitcoin, als een soort bescherming tegen inflatie.

Als één schaap over de dam is…

Sindsdien zijn er meer bijstanders uit het traditionele financiële veld bijgekomen, die deze mening delen. Volgens Bloomberg zijn de strategen…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/bitcoin-portfolio/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen