Bitcoin-Wiki.nl: Bitcoin portemonnee

Bitcoin Wiki
Delen

De bitcoin portemonnee


Waar staan mijn bitcoins?

Een van de grote misverstanden over bitcoins is dat de bitcoins die je ontvangt in je eigen portemonnee opgeslagen kunnen worden. Technisch gezien ontvang je weliswaar een vorm van eigendom op de bitcoin maar blijft de bitcoin zelf binnen het bitcoin netwerk. Je ontvangt dus alleen de code waarmee je de bitcoin kunt gebruiken.

Een digitale bitcoin portemonnee

Om bitcoins te kunnen verhandelen heb je een bitcoin portemonnee nodig. In deze portemonnee worden de wachtwoorden voor je bitcoins opgeslagen. Met deze code kun je de bitcoin ‘beheren’ en dus verkopen, verhandelen of aankopen mee doen. Net zoals je met een traditionele portemonnee of de inloggegevens voor het internetbankieren gewend bent dien je dus erg zorgvuldig om te gaan met je bitcoin portemonnee. Let op, net zoals je niet al je geld in je portemonnee hebt zitten en een deel veilig bij de bank laat dient je ook in je bitcoin portemonnee niet meer geld te houden dan noodzakelijk is.

Opslaan van bitcoins

Er zijn verschillende manieren om bitcoins op te slaan. Met bitcoins bedoelen we in deze context natuurlijk de wachtwoorden zoals in bovenstaande paragraaf al besproken. De populariteit van bitcoins neemt niet alleen toe onder mensen van goede wil, criminelen lijken ook steeds meer en meer de voordelen van bitcoin te ontdekken. Probeer daarom je bitcoins te verspreiden tussen bijvoorbeeld een offline pc, je eigen beveiligde computer en je smartphone. We bespreken de verschillende manieren van opslaan en de voordelen onder het kopje ‘bitcoins veilig bewaren’.

Als je deze informatie handig vindt, steun ons dan met een donatie:
Bitcoin adres: 199qweKqSzryPJsVi5n3iazuM8nLDFXBvo
Dogecoin adres: D5cFbKHSJwmL3V7TVM84dL2EAf35SAV7Di
Litecoin adres: LcXzbhN88EUAc44b8YYt5gD6Q3PPf2buxQ

of doneer direct:
Reageer met je Facebook account